reklama

Irsko - kariera a a praca

Keďže som v tejto krajine už pomaly tretí rok, a nazbierala som dosť informácií ako sa tu dostaneš k práci, ale hlavne aké su možnosti kariérneho postupu, napíšem Vám aby ste vedeli, či sme my slováci o niečo ukrátení, alebo naopak sme pred nimi:-)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)
Obrázok blogu

Primark - firma pre ktorú momentálne pracujem "naberá" ľudí na základe CV a aplikačného listu, ktorý sama vydáva. O voľných miestach informuje vo výkladoch svojich obchodov a spolu s podmienkami prijatia a benefitmi, ktoré ponúka. Prijímací pohovor bol dosť detailný, ale hlavne nechajú rozprávať uchádzača, aby zistili jeho znalosť komunikácie. Nástupný plat nie je minimálna mzda, ale vyšší a v zmluve máš automaticky zakotvené odbory, na ktoré sa môžeš kedykoľvek obrátiť ak máš problém. Prispievam na ne týždenne sumou 3,50 eura, čo je naozaj zanedbateľná čiastka, kedže asi mesiac po mojom nástupe do firmy my práve odbory vydobili ešte vššiu mzdu o asi 1,3 eura na hodinu:-) čiže plus pre mňa! Svoje peniaze si ako keby "zarobili" sami vopred! Firma teda berie ľudí v lete a raz v zime. Podľa toho ich delí na: Letný staff a zimný staff, čiže letných zamestnancov a vianočných. Pri nástupe dostanete kontrakt na 3 mesiace s pevne stanoveným dátumom ukončenia zmluvy. Funguje to prakticky ako naša skúšobná doba. Krátko pred vypršaním na zmluve uvedenej doby, firma vyzve svojich zamestnancov, že tí ktorí majú záujem ostať vo firme natrvalo, nech napíšu motivačný list. Po zhodnotení motivačných listov a Vašej doterajšej práce si Vás zavolajú na intervium a tu Vám oznámia rozhodntie. Do tejto na pohľad jednoduchej záležitosti sú však zapojení všetci manažéri a supervisori danej predajne, ktorí sa vyjadria ohľadom Vašej práce v správe, ktorá je nakoniec vyhodnotená jedným z najvyšších manažérov. Ako ďalší krok Vám poskytnú zmluvu - buď ako weekend staff - víkendový zamestnanec- to znamená, že Vašími hlavnými dňami sa stanú dni ako piatok, sobota a nedeľa!ALe to neznamená, že musíte pracovať len po tieto dni. A taktiež nepracujete každú nedeľu. Nedeľa sa vždy berie ako benefit, kedže je platená dvojnásobne. Dôvod bude ozrejmený neskôr. Druhá možnosť je Late night staff - čiže neskorí zamestnanci, sem sa radia napr. študenti, čo cez deň študujú a večer pracujú, alebo ľudia z krajín bez pracovných víz, čo môžu ako studenti ešte aj pracovať, ale striktne len 20 hodín týždenne ako na polovičný úväzok. Zmluvu dostavate na dobu neurčitú. Plynú Vám z nej už aj iné výhody ako dovolenka, lepšie zadelenie smien a denné nepreraďovanie zo sekcie do sekcie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ďaľším krokom je flexi full time - čiže práca na flexibilný plný úväzok. Kto vlastní zmluvu s týmto nápisom v pozícii, nepracuje nikdy v soboty, nedele a sviatky! Iba, ak by to robil z vlastnej vôle na základe nadčasov. Nepracujete neskoré hodiny a máte pridelenú vlastnú sekciu, za ktorú ste zodpovední po celý čas Vašej práce. Práve vďaka tomu, že 60% firmy pracuje na tento systém, je potrebné, aby chod firmy doplňali vikendový a neskorí zamestnanci. Tým sa vyvažuje a akoby skladá zlatá stredná cesta, medzi študentmi, starými a novými zamestnancami. Čím dlhšie vo firme pracujete,máte viac výhod. Nedele sú platené dvojnásobne, plat Vám stúpa každým rokom ako aj iné výhody! Firma striktne dodržiava zákon, a preto je zaručené, že čo máte dostať, to dostanete! AK máte záujem privyrobiť si, nie je to problém. Zapíšete si nadčasy, firma pravidelne informuje o možnostiach pracovať nadčasy. Možnostiam sa medze nekladú. Celkovo si myslím, že táto firma má dobre zabezpečený systém karierneho postupu a starostlivosť o zamestnancov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 SQ - pre nás neznámy retazec potravín. Je známy len v Irsku. Vytvoril ho už teraz jeden z najbohatších mužov krajiny a ako sami uhádnete, tak je to pán Quinn! Pod týmto názvom si predstavte niečo ako Tesco, alebo Billu, avšak v luxusnom prevedení! Ich heslo znie: Fresh thinking! Čertvé myslenie, alebo myseľ, čiže vždy čerstvé potraviny. Majú vlastnú pekáreň, mäsiarstvo, baliareň potravín, sami si vyrábajú rýchle občerstvenie, zákusky, torty, jedlá a polotovary. Všetko je naozaj čerstvé. Pracovala som pre tento reťazec a viem to z vlastných súseností! V záujme kvality sa tu dejú veci, že by jeden neveril: každý deň sa kontrolujú potreviny a potreviny s pozajtrajším dátumom su vybrané z regálov a ponúknuté v ten deň na predaj za polovičné ceny! Napr. dnes je 20.10. čiže dnes sa vyberú potraviny s dátumom 22.10. a tie sú precenené a ponuknuté v špeciálnej sekcii. V prípade že sa do večera nepredajú večer putujú do odpadu. Žiadne nové plenie a prebalovanie tovaru! Odpad a hotovo! Vždy čerstvé potraviny - nielen heslo, ale skutočne to tak je! Ak v 2kg balení mrkvy je jedna nahnilá, vyhodí sa celé balenie, alebo ak jedno vajíčko z balenia po 30 kusov pukne, tiež putuje do odpadu celé balenie! AK máte záujem pracovať v tomto obchode, odovzdáte len CV na zákazníckom centre a ony si Vás zavolajú na pohovor. Veľmi dôležité pre tento obchod sú referencie a obchod si ich sám preverí! Pri nástupe dostanete zmluvu s 3 mesačnou skúšobnou dobou, firemným oblečením a celodňovým školením o histórii obchodu a jeho pravidiel. Po troch mesiacoch nastáva rad na zvýšenie platu, avšak dostanete dotazník, kde vy sám musíte vyplniť ohodnotenie seba samého ohľadom Vášho prístupu k ľuďom, zákazníkom, tovaru, manažérom. Po vyplnení sa dotazník dostáva do rúk Vášho nadriadeného a on vyplní tiež vaše bodové ohodnotenie. Potom to spolu preberiete, kde sú Vaše slabé stránky a podobne a odovzdá sa to celé personálnemu oddeleniu. Na základe dosiahnutého bodového hodnotenia, sa Vám zvyšuje aj plat. Sú stanovené hranice ako pri písomnom teste. Tento test sa opakuje každý rok pri Vašej žiadosti o zvýšenie platu. Touto formou sa snaží neustále vzdelávať svojich zamestnancov a viesť ich k zlepšovaniu. Obchod poskytuje zľavu zamestnancom z nákupu v hodnote 10% hodnoty nákupu, ale je limitovaný mesačne! Prispieva im aj na obedové menu možnosťou nákupu jedla s vyšou zľavou. Firma, ale asi momentálne prechádza renováciami, lebo výrazne uberá zamestnancom pracovné hodiny, bez možnosti nadčasov, čo berie viac ľudí ako mínus! 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Podklady na článok su mojou osobnou skúsenosťou.

Mary Orvos Varga

Mary Orvos Varga

Bloger 
  • Počet článkov:  28
  •  | 
  • Páči sa:  0x

mlada zena,skusajuca najst zmysel zivota a overit si vsetky stare ludske pravdy na vlastnom zivote:-)neviem kto som, co som kam kracam a ci som posol, caka ma smrt? a ci spasa? neviem, ale aj tak Usmievam sa:-) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu